Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgabarackos-joghurtos muffin

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sárgabarackos-joghurtos muffin

250 g liszt
1 nagyobb tojás
150 g cukor
2 kisdoboz görög joghurt (2*125 g)
100 ml olaj
3 nagyobb sárgabarack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral.

Elkészítés

A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.

Tálalás

16 db muffin lett belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

A barackot, ha elég apróra vágjuk, nem áztatja el a tésztát.
Sárgabarackos-joghurtos muffin

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!