Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Karácsonyi csodamuffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Karácsonyi csodamuffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

  • 50 g piros marcipánmassza
  • 50 g zöld marcipánmassza
  • 25 g porcukor

Elkészítés

Előkészítés

A csokoládét lereszeljük. A muffin papírformákat a sütőformába helyezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a lágy vajat, a mogyorókrémet, a tojást és a tejet, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt csokoládét. A tésztát két evőkanál segítségével a sütőformába töltjük. Majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb.160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült muffinokat 10 percig a formában hagyjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

A porcukrot szitáljuk át, majd keverjük el a marcipánnal. Majd feléhez adjunk piros, feléhez zöld ételfestéket, és jól gyúrjuk át. Majd a marcipánmasszát helyezzük nejlon tasakba, és 2-3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúróforma segítségével szaggassunk ki különböző karácsonyi motívumokat, majd díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Pehelycukor felhasználásával készítsünk apró Mikulás fejet a muffin tetejére.

Apró színes cukorkákkal további díszíthetjük a kiszaggatott marcipán motívumokat.

Vélemények

Babó

Babó
2012.05.04. | 11:03

Nagyon finom
Merci

Merci
2012.02.15. | 12:39

A muffint alapból nagyon egyszerű elkészíteni, a marcipánmasszával is könnyű volt dolgozni. Annyira szépre sikeredett, hogy karácsonykor senki sem mert hozzányúlni! :) A végén persze mindenki megkóstolta, csillagos ötöst érdemel a recept!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!