Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Katica muffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Katica muffin
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Muffinok , Kevert tészták, kuglófok

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tészta

Máz

  • 50 g porcukor
  • Kb. 3 teáskanál víz
  • Kevés piros és sárga ételfesték

Töltelék

Ezen kívül

  • Csokipettyek
  • 24 csoki rúd

Sütéshez

  • 12-es muffinforma
  • Kevés vaj, búzaliszt

Elkészítés

Előkészítés

A hozzávalókat kimérjük. A sütőformát kivajazzuk, enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Tészta:
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgép segítségével habosra keverjük. A cukrot, vanillincukrot, citromhéjat hozzáadjuk, és tovább keverjük. A tojásokat egyenként kb. félpercenként konyhai robotgép legmagasabb fokozatán a masszához keverjük. Végül a gyümölcslét is hozzáadjuk.

A lisztet a sütőporral összekeverjük, és a konyhai robotgép középső fokozatán 2 adagban a masszához adjuk. Két evőkanál segítségével a masszát a muffinformába egyenletes elosztjuk. A tepsit a sütő középső harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc

Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Vízszintes irányban a muffint kettévágjuk, majd a felső részt továbbfelezzük úgy, hogy az egyik rész picit nagyobb legyen a másiknál.

Máz:
A porcukrot átszitáljuk, fokozatos hozzáadjuk a vizet, míg egy sűrű mázat nem kapunk. A mázhoz hozzáadjuk a piros és a sárga ételfestéket, és bevonjuk vele a nagyobbik muffin fedelét. A csokipettyeket a muffinra rakjuk, majd középen kettévágjuk a muffin tetejét, így megkapjuk a katica szárnyait. A kisebbik muffinfedőn megfestjük a katica arcát.

A pudingport a tasakon feltüntetett utasítás szerint de csak 150 ml tejszín és 150 ml gyümölcslé hozzáadásával megfőzzük. A pudingkrémmel a muffin alsó részét megtöltjük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!