Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Őszibarack parfé

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Őszibarack parfé
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Hűsítő édességek
Másodlagos kategória: Parfék , Fagylaltok

Hozzávalók

  • 40 dkg őszibarack (tisztítva)
  • 3-4 ek. méz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. porcukor
  • 1,5 dl habtejszín vagy növényi tejszín
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

A barackot megmossuk, héjját lehúzzuk és a magját kiszedjük.

A barackot pürésítjük, hozzáadjuk a citromlevet és a mézet (ízlés szerint) Lezárható műanyag edényben legalább 4 órát fagyasztjuk. A tejszínből és a porcukorból habot verünk, a fagyasztóból kivett barackot villával átkeverjük, hogy olyan legyen, mint a jégkása és a tejszínhabhoz keverjük. Fagylaltgépbe tesszük vagy vízzel kiöblített formába simítjuk, és a mélyhűtőbe tesszük kb. 3-4 órára vagy 1 éjszakára. Tálalásnál szeletelhetjük vagy kanalazhatjuk fagyi - kanállal. Gyümölccsel, tejszínhabbal tálaljuk.

Tálalás

4 adag

Vélemények

FogdMargó

FogdMargó
2015.08.27. | 16:49

EZ annyira tetszik nekem, hogy biztosan elkészítem, a hétvégén. Köszi a receptet.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató