Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Francia briós

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Francia briós

500 g búzaliszt (BL55)
50 g porcukor
50 g vaj
30 g élesztő
6 g só
1 db nagy tojás
220 ml tej (2,8%-os)
1 db citrom héja

A kenéshez:

1 db tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A sütőt 180 C-ra előmelegítjük, és kivajazunk, kilisztezünk vékonyan 8 darab briósformát.
2. Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval és a cukorral sem. Ezután gyúrjuk teljesen simára a tésztát.
Ha a dagasztás kétharmadánál azt látjuk, hogy a tésztának nem tudunk sima felületet adni, mert foszlik, szakad, kevés tejet dagasszunk még a tésztába!
3. Ezután takarjuk le a tésztát nedves ruhával, és 30 percig pihentessük.
4. Sodorjunk vastag hengert a tésztából lisztezett asztalon, majd osszuk 10 egyenlő részre. Az így kapott darabokat virgoljuk gömbölyűre.
5. A kigömbölyített tésztákból 8 darabot tegyünk a kivajazott briósformákba, és pihentessük őket fél órán át nedves ronggyal letakarva.
6. A meghagyott 2 tésztát az előbbi módon sodorjuk hengerré, majd osszuk 4 egyenlő részre mindegyiket. Most 8 kis tésztát kaptunk. Ezeket is gömbölyítsük ki, majd takarjuk le őket, és pihentessük.
7. Ha a formába tett tészták eleget pihentek, vegyük elő a 8 kicsi tésztagolyót, és formázzunk belőlük hosszú szárú cseppeket.
8. Mártsuk lisztbe mutatóujjunkat, majd a formába tett tészták közepébe fúrjunk mély, széles lyukakat.
9. A csepp alakú tésztákat száruknál fogva egy ujjal tömködjük bele a kivájt lyukakba.
10. Az így kapott briósokat ismét nedves konyharuha alatt pihentetjük 30 percen át.
11. Ha kellően megkeltek a briósok, tojással lekenjük őket, és az előmelegített 180 C-os sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
12. Vegyük ki a formából a briósokat, és teavajjal, dzsemmel, tejjel tálaljuk.
Francia briós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!