Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kakaós csiga kelesztés nélkül

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Kakaós csiga kelesztés nélkül

50 dkg liszt
2 tojássárgája
1 evőkanál porcukor
20 dkg margarin
másfél dl tejföl
3 dkg élesztő
langyos tej

Töltelék:

20 dkg porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A liszttel, porcukorral elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejfölt, és a cukros langyos tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, ha szükséges, még kis tejet adunk hozzá.
Kinyújtjuk 30 x 70 cm-es lapra, vízzel megkenjük, majd elterítjük rajta cukros kakaót.
Szorosan feltekerjük,6-8 mm-es korongokat vágunk, zsírozott, liszttel megszórt tepsire fektetjük, kézzel megnyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tetejére porcukrot szórunk.
Kakaós csiga kelesztés nélkül

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!