Meggyes zsebes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kis cukorral, és a lisztbe tesszük a többi hozzávalóval együtt, és alaposan kidagasztjuk.
1 órát kelesztjük meleg helyen. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és téglalap formákat vágunk. Kb. 10*15 cm-eseket.
A fektetett téglalapokat képzeletben függőlegesen elfelezzük, az egyik oldalára halmozunk a meggyszószból, a másik oldalán bemetszéseket készítünk. Lehetnek vízszintes csíkok, akár X-ek is.
A bemetszett oldalát a meggyesre hajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, megkenjük tojássárgájával, és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
Tálalás
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tárolás
Meggyes zsebes
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kis cukorral, és a lisztbe tesszük a többi hozzávalóval együtt, és alaposan kidagasztjuk.
1 órát kelesztjük meleg helyen. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és téglalap formákat vágunk. Kb. 10*15 cm-eseket.
A fektetett téglalapokat képzeletben függőlegesen elfelezzük, az egyik oldalára halmozunk a meggyszószból, a másik oldalán bemetszéseket készítünk. Lehetnek vízszintes csíkok, akár X-ek is.
A bemetszett oldalát a meggyesre hajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, megkenjük tojássárgájával, és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
Tálalás
Porcukorral megszórva tálaljuk.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?