Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes zsebes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

60 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
1 kisdoboz kefír vagy natúr joghurt
2 tojás
1 ek. zsír
0,5 kk. só
3 ek. cukor
1 kk. ecet (10%-os)

Töltelékhez:

1 üveg meggybefőtt
1 cs. tejszínízű pudingpor
3 ek. cukor

Kenéshez:

1 tojássárgája
1 dl tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Először elkészítjük a tölteléket: a meggybefőttet leszűrjük, a meggyet kimagvaljuk, és alaposan lecsöpögtetjük. A meggy levéből (nekem 3 dl volt), a cukorból és a pudingporból pudingot főzünk. Ha kihűlt, belekavarjuk a magvalt meggyet, és alaposan összeforgatjuk.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben egy kis cukorral, és a lisztbe tesszük a többi hozzávalóval együtt, és alaposan kidagasztjuk.
1 órát kelesztjük meleg helyen. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és téglalap formákat vágunk. Kb. 10*15 cm-eseket.
A fektetett téglalapokat képzeletben függőlegesen elfelezzük, az egyik oldalára halmozunk a meggyszószból, a másik oldalán bemetszéseket készítünk. Lehetnek vízszintes csíkok, akár X-ek is.
A bemetszett oldalát a meggyesre hajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
Kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsikbe pakoljuk, megkenjük tojássárgájával, és a tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.

Tálalás

13 db sütike lett ebből az adagból.
Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad( ha marad).
Meggyes zsebes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!