Pudingos csigák
Hozzávalók
Pudingos csigák
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Pudingos csigák
Hozzávalók
Pudingos csigák
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a pudingot a leírás szerint. Ha nem elég vaníliás az íze, felturbózhatjuk egy csomag vaníliás cukorral, vagy igazi vaníliával! 3 dkg margarint hagyunk szobahőmérsékletűre melegedni, és a félig kihűlt pudinghoz keverjük.
Amikor megkelt a tészta, kinyújtjuk téglalap alakúra, megkenjük a pudinggal és feltekerjük! Kb. kétujjnyi vastagra felszeleteljük, és sütőpapíros tepsibe tesszük. Tepsiben letakarva hagyjuk még 20 percet kelni, addig előmelegítjük a sütőt kb. 180-190 fokra. Egy tojássárgáját nagyon kevés vízzel felhígítva elkeverünk, majd lekenjük a csigák oldalát. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?