Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Banános-csokis tekercs

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskótához:

6 tojás
6 ek cukor
6 ek liszt

Töltelékhez:

4,5 dl tej
10 dkg margarin
5 dkg étcsokoládé
4 ek cukor
1-2 banán kockákra vágva
4-5 ek kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Egy nagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 170°C-ra.

Elkészítés

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét egy keverőtálban 1 csipet sóval habbá verjük, egyesével beletesszük a sárgákat közben tovább habosítjuk. Majd a cukrot is beletesszük, szintén habverővel dolgozzuk el.
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
A krémhez a tejet feltesszük melegedni, közben a pudingport a cukorral, vaníliás cukorral, majd 2-3 ek. tejjel csomómentesre keverjük. A margarint beletesszük a már meleg tejbe, majd az elkevert pudingport is, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládét, olvadásig keverjük. Hagyjuk egy keveset hűlni
A piskótát kihajtjuk, megkenjük a krém 3/4 részével, és megszórjuk a kockákra vágott banánnal és kókuszreszelékkel, hogy mindenhova jusson. Óvatosan feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy csoki darával.
A hűtőben hagyjuk 2-3 órát pihenni.

Alternatív elkészítés

Amikor betesszük a piskótát a sütőbe, vegyük egy picit le a hőmérsékletet. Az első 5-10 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját! Akkor jó a piskóta, ha még szép világos aranybarna színű, de ha tűt (hegyes kést) szúrunk bele, az tiszta marad.
Aki édesebben szereti, tegyen a krémbe több cukrot :)
Banános-csokis tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!