Banános-csokis tekercs
Hozzávalók
Piskótához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
A krémhez a tejet feltesszük melegedni, közben a pudingport a cukorral, vaníliás cukorral, majd 2-3 ek. tejjel csomómentesre keverjük. A margarint beletesszük a már meleg tejbe, majd az elkevert pudingport is, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládét, olvadásig keverjük. Hagyjuk egy keveset hűlni
A piskótát kihajtjuk, megkenjük a krém 3/4 részével, és megszórjuk a kockákra vágott banánnal és kókuszreszelékkel, hogy mindenhova jusson. Óvatosan feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy csoki darával.
A hűtőben hagyjuk 2-3 órát pihenni.
Alternatív elkészítés
Aki édesebben szereti, tegyen a krémbe több cukrot :)
Banános-csokis tekercs
Hozzávalók
Piskótához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet egy fakanállal óvatosan beleforgatjuk, majd a masszát tepsibe öntjük, és azonnal a sütőbe tesszük.
Kb. 160 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Amikor kész, egy tiszta konyharuhára borítjuk (még melegen), és feltekerjük. Hagyjuk így kihűlni.
A krémhez a tejet feltesszük melegedni, közben a pudingport a cukorral, vaníliás cukorral, majd 2-3 ek. tejjel csomómentesre keverjük. A margarint beletesszük a már meleg tejbe, majd az elkevert pudingport is, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, beletesszük a csokoládét, olvadásig keverjük. Hagyjuk egy keveset hűlni
A piskótát kihajtjuk, megkenjük a krém 3/4 részével, és megszórjuk a kockákra vágott banánnal és kókuszreszelékkel, hogy mindenhova jusson. Óvatosan feltekerjük, majd bevonjuk a maradék krémmel.
Díszíthetjük kókuszreszelékkel, vagy csoki darával.
A hűtőben hagyjuk 2-3 órát pihenni.
Alternatív elkészítés
Aki édesebben szereti, tegyen a krémbe több cukrot :)
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?