Barackos tekercs
Hozzávalók
Hozzávalók:
Krémhez:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet, a sütőport, és a kakaót elvegyítjük és a habos masszához adagoljuk
kanalanként, és lazán összekeverjük. A nagy zománcos tepsit kibéleljük sütőpapírral,
beleöntjük, egyenletesen eligazítjuk. 170 C°-ra előmelegített sütőben sütjük.
Kb. 25 perc alatt készül el. Lehúzzuk róla a papírt, rárakjuk egy másik papírra, és
feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport és a tejet a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük.
Margarint és a cukrot kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Robotgéppel habos
krémmé dolgozzuk.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel. A sárgabarack befőttet a belső oldalára
kirakjuk sorba, és összetekerjük, megkenjük baracklekvárral.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzátesszük a margarint és az étolajat, majd ráöntjük a tekercsre. Egy kis idő múlva felszeleteljük.
Barackos tekercs
Hozzávalók
Hozzávalók:
Krémhez:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet, a sütőport, és a kakaót elvegyítjük és a habos masszához adagoljuk
kanalanként, és lazán összekeverjük. A nagy zománcos tepsit kibéleljük sütőpapírral,
beleöntjük, egyenletesen eligazítjuk. 170 C°-ra előmelegített sütőben sütjük.
Kb. 25 perc alatt készül el. Lehúzzuk róla a papírt, rárakjuk egy másik papírra, és
feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
Krém:
A pudingport és a tejet a szokásos módon felfőzzük, majd kihűtjük.
Margarint és a cukrot kikeverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Robotgéppel habos
krémmé dolgozzuk.
A piskótát kitekerjük, megkenjük a krémmel. A sárgabarack befőttet a belső oldalára
kirakjuk sorba, és összetekerjük, megkenjük baracklekvárral.
A csokoládét felolvasztjuk, hozzátesszük a margarint és az étolajat, majd ráöntjük a tekercsre. Egy kis idő múlva felszeleteljük.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?