Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Szőlős puding szelet

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Szőlős puding szelet
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Gyúrt tésztához

Piskóta tésztához

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A piskóta tésztához a mandulát egy serpenyőben zsiradék nélkül aranybarnára pirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Majd a vajat megolvasztjuk, és hagyjuk hűlni. A szőlőszemeket megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A gyúrt tésztához a lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzákeverjük a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és a tepsibe fektetjük.

A piskótához a tojásokat a forró vízzel a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és további két percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a masszához szitáljuk, majd az egészet alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. Végül hozzákeverjük az olvasztott vajat és a mandulát. A piskóta tésztát a gyúrt tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 12 perc

Mindkét csomag pudingport a tasakon lévő használati útmutató alapján, de csupán 600 ml tejjel és 150 g cukorral elkészítjük. Majd hozzákeverjük a túrót. A szőlőszemeket a pudingkrémhez keverjük. Végül elosztjuk az elősütött tésztán. A süteményt a sütőbe visszatoljuk, és készre sütjük.

Sütési idő: 20-25 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni, kockákra szeletelve tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!