Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Baileys hengerek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Baileys hengerek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Aprósütemények

Hozzávalók

Piskótatészta

  • 3 tojássárgája (közepes méretű)
  • 30 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 evőkanál víz
  • 3 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 30 g cukor
  • 60 g liszt

Krém

  • 100 g nagyon lágy vaj
  • 200 g olvasztott tejcsokoládé
  • 50 g olvasztott étcsokoládé
  • 60 ml Baileys (csokoládélikőr)

Máz

Díszítés

Elkészítés

Elkészítés

A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.

Vélemények

nikoviko

nikoviko
2012.02.21. | 08:21

Finom volt nagyon gyorsan elfogyott!
nrdaf

nrdaf
2012.01.20. | 09:14

A kép nagyon szép és guszta. Az érdekelne, hogy hogyan sikerült ilyen világosra a krém, mert nekem ennyi csokitól sötétebb lett. A tészta kellemes, és levegős volt, bár jóval vastagabb lett, mint ez, amit szeretnék tudni, hogy ez itt hogyan sikerült? Legközelebb süssek dupla adagot a tésztából? Mert a gáztepsi méret ugyanakkora volt.... Az meg aztán végképp értelmetlen hogy a sütőpapírt kenegessük vízzel, mivel az totálisan vízhatlan... Amúgy az ötlet pompás a krém sokoldalúan felhasználható, és nagyon finom. Örültem, hogy elkészíthettem. Továbbra is fogok ilyet készíteni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató