Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Baileys hengerek

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Baileys hengerek
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Aprósütemények

Hozzávalók

Piskótatészta

  • 3 tojássárgája (közepes méretű)
  • 30 g porcukor
  • 1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
  • 1 evőkanál víz
  • 3 tojásfehérje (közepes méretű)
  • 30 g cukor
  • 60 g liszt

Krém

  • 100 g nagyon lágy vaj
  • 200 g olvasztott tejcsokoládé
  • 50 g olvasztott étcsokoládé
  • 60 ml Baileys (csokoládélikőr)

Máz

Díszítés

Elkészítés

Elkészítés

A tojássárgáját a porcukorral, a vanillincukorral és a vízzel krémesre keverjük. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a sárgához adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, és jól elkeverjük. A masszát egyenletesen egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (30x35 cm) öntjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Alsó és felsősütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A piskótát azonnal egy cukorral beszórt lapra borítjuk, a sütőpapírt hideg vízzel megkenjük, és óvatosan lehúzzuk. A tésztát egy nedves ruhával letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a hozzávalókat egy keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel habosra keverjük. Ezután a krémet egy nyomózsákba töltjük, és harmadát a hosszabbik oldal szélére nyomjuk, majd a piskótalapot annyira feltekerjük, hogy körbefogja a krémet. Az így kapott hengert levágjuk a piskóta többi részéről, majd szorosan papírba csomagoljuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük. Mindhárom hengert 3 órára hideg helyre tesszük. A hengereket feldaraboljuk. Ehhez a kést minden vágás előtt forró vízbe mártjuk és megtöröljük. A darabokat fél órára ismét hideg helyre tesszük. A tortabevonót a tasakon található utasítás szerint megolvasztjuk, és egy tálkába öntjük. Villa segítségével a darabokat a mázba mártjuk. Ezután felolvasztjuk az ét tortabevonót is és feldíszítjük vele a hengereket.

Vélemények

nikoviko

nikoviko
2012.02.21. | 08:21

Finom volt nagyon gyorsan elfogyott!
nrdaf

nrdaf
2012.01.20. | 09:14

A kép nagyon szép és guszta. Az érdekelne, hogy hogyan sikerült ilyen világosra a krém, mert nekem ennyi csokitól sötétebb lett. A tészta kellemes, és levegős volt, bár jóval vastagabb lett, mint ez, amit szeretnék tudni, hogy ez itt hogyan sikerült? Legközelebb süssek dupla adagot a tésztából? Mert a gáztepsi méret ugyanakkora volt.... Az meg aztán végképp értelmetlen hogy a sütőpapírt kenegessük vízzel, mivel az totálisan vízhatlan... Amúgy az ötlet pompás a krém sokoldalúan felhasználható, és nagyon finom. Örültem, hogy elkészíthettem. Továbbra is fogok ilyet készíteni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!