Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Körtés cappuccino tekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Körtés cappuccino tekercs
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Töltelék

  • 175 g étcsokoládé
  • 400 g tejszín
  • 25 g (kb. 4 csapott evőkanál) cappuccino por
  • 2 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Körte

  • 2 érett körte (kb. 300 g)
  • 100 ml fehérbor vagy víz
  • 25 g cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 fahéjrúd

Tészta

Ezenkívül

  • 25 g étcsokoládé
  • Kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A csokoládét felaprítjuk. A tejszínt egy edényben felforraljuk, a csokoládét és a cappuccino port egy habverő segítségével jól elkeverjük benne, és éjszakára a hűtőbe tesszük.

A körtét meghámozzuk, négybe vágjuk, és kiszedjük a magházat. Egy negyedet vékonyabb szeletekre vágunk, a többit felkockázzuk. A bort vagy a vizet a cukorral, a citromlével és a fahéjrúddal összekeverjük, és kb. 5 percig pároljuk benne a körtét. A gyümölcsöt egy szitában hagyjuk jól lecsöpögni, a szeleteket félretesszük a díszítéshez.

A tojást és a tojássárgáját egy keverőedényben kézi robotgéppel a legmagasabb fokozaton egy percig verjük, amíg habos nem lesz. A cukorban elkeverjük a vanillincukrot, és a tojáshoz adjuk, majd újabb 2 percig verjük. A lisztben elvegyítjük a kakaóport és a sütőport, és a masszához szitáljuk, majd a legalacsonyabb fokozaton elkeverjük. Kivajazott tepsit (40 x 30 cm) kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elegyengetjük, és azonnal megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180°C (előmelegítve)
Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8 perc

A tésztát sütés után egy cukorral beszórt sütőpapírra borítjuk, hagyjuk kihűlni és csak utána távolítjuk el óvatosan a megsütött papírt.

A hideg cappuccino krémet a habfixálóval kemény habbá verjük, egyenletesen a piskótalapra kenjük úgy, hogy a hosszabbik oldal szélén 1 cm-t szabadon hagyunk. A körtekockákat beleszórjuk. A tésztát a hosszú oldalával feltekerjük, és legalább egy órára hideg helyre tesszük. A csokoládét leforgácsoljuk. Tálalás előtt a tekercset megszórjuk porcukorral, ráfektetjük a körteszeleteket, és rászórjuk a csokiforgácsot.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!