Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás tojáslikőrtorta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás tojáslikőrtorta
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Piskóták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Gyúrt tésztához

Piskótatésztához

Krémhez

Ezenkívül

  • 300 g alma

Díszítéshez

  • 200 g hideg habtejszín
  • 1 teáskanál cukor
  • fél csomag Dr. Oetker Habfixáló
  • 1 db alma (kicsi)
  • kb. 50 ml tojáslikőr

Elkészítés

Előkészítés

Az almát megmossuk, meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Egy kisebb almát apróra vágunk, a többit lereszeljük. A kapcsos sütőformát (24 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A gyúrt tésztához a lisztet egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk, villával megszurkáljuk.
A tésztát a kapcsos sütőformába fektetjük, a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

A megsült tésztát sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
A sütőformát megtisztítjuk, kivajazzuk, alját sütőpapírral béleljük.
A piskótatésztához a tojásokat konyhai robotgéppel habosra verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukorral elkevert cukrot, további 2 percig verjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk. Végül a lereszelt almát is óvatosan a tésztához keverjük. A tésztát sütőformába öntjük, tetejét elsimítjuk. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: 30-35 perc

A megsült süteményt a sütőpapírral együtt egy sütőrácsra helyezzük. Miután a tortalap kihűlt, a sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot vízszintesen kettévágjuk.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A zselatint a tasakon lévő használati útmutató alapján feloldjuk, és a tojáslikőrhöz keverjük. Amikor zselésedni kezd, hozzákeverjük a tejszínhabot. A megsült gyúrt tésztalapot egy tortatálra helyezzük, a megtisztított sütőkeretet köré helyezzük, majd a tésztát a baracklekvárral megkenjük. Az alsó piskótalapot ráhelyezzük, a tojáslikőrös krém felét a tésztán elsimítjuk. Majd ráhelyezzük a felső piskóta lapot, és a maradék krémet a tetején egyenletesen elsimítjuk. A tortát tálalásig a hűtőszekrénybe helyezzük.
Tálalás előtt a sütőkeretet eltávolítjuk. A díszítéshez a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük. A tejszínhab felével a tortát bevonjuk. A maradék tejszínhabot habzsákba töltjük, és tetszés szerint díszítjük vele a tortát. Végül a félretett almakockákat kevés tojáslikőrrel meglocsoljuk, és a torta tetején tetszés szerint elosztjuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!