Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Habos-almás-mákos lepény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor
12,5 dkg Rama margarin
2 tojássárgája
5 dkg porcukor
1 evőkanál tejföl

Tepsi kikenéséhez:

Rama
liszt

Töltelék:

25 dkg őrölt mák
5 közepes alma
kb. 60 dkg
20 dkg porcukor
3 evőkanál sárgabarackíz

Tetejére:

3 tojásfehérje (lehet több is)
20 dkg kristálycukor
2-3 ek. zsemlemorzsa.
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tojássárgákat leválasztjuk a fehérjétől. Az almát megmossuk majd a mákra reszeljük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával a porcukorral és annyi tejföllel amennyit felvesz rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva a hűtőbe 2 órát pihentetjük. Kikent lisztezett tepsibe kb. 30x25ös tepsibe fektetjük. Előmelegített sütőbe közepesnél kicsit kiesebb lánggal (170 fok légkeveréses, gázos sütőbe 155 fok) Félig megsütjük kb.10 perc.
A mákot a tálba szórjuk a megmosott almát ráreszeljük majd a porcukorral és a barackízzel összekeverjük. Egyenletesen a tésztára halmozzuk majd kb. 15percre a sütőbe rakjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a vége felé apránként a cukrot is beleszórjuk, ezzel verjük jó keményre.
A zsemlemorzsát a mákos lepényre szórjuk, a cukros habot rásimítjuk a sütőbe visszatoljuk, kb. 20 percre kis lángra vesszük, 60-70 fok szárítjuk, fontos a hab szép fehér maradjon. Forró vízbe mártott késsel szeljük.

Tálalás

1 közepes tepsi

Tárolás

Hűtőben vagy hűvösebb helyen.

Alternatív elkészítés

Kevés citromhéjjal fel lehet dobni a tölteléket, vagy csokiöntettel kicsit lecsurgatni tálaláskor.
Habos-almás-mákos lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!