Csokis piskóta vaniliás krémmel, eperrel és tejszínhabbal
Hozzávalók
csokis piskóta:
vaniliakrém:
tejszinhab:
eper:
Elkészítés
tészta
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
Tepsibe tesszük a piskótánkat, és 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük
Krém
Letakarjuk alufóliával, hogy ne bőrösödjön be. A megmaradt 5 dkg cukrot a vajjal habosra keverjük
.
Amikor már a puding jó langyos volt akkor összekeverjük a vajjal.
tejszínhab
összerakás
Csokis piskóta vaniliás krémmel, eperrel és tejszínhabbal
Hozzávalók
csokis piskóta:
vaniliakrém:
eper:
Elkészítés lépésről lépésre
tészta
A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.
Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
Tepsibe tesszük a piskótánkat, és 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük
Krém
Letakarjuk alufóliával, hogy ne bőrösödjön be. A megmaradt 5 dkg cukrot a vajjal habosra keverjük
.
Amikor már a puding jó langyos volt akkor összekeverjük a vajjal.
tejszínhab
összerakás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?