Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csokis piskóta vaniliás krémmel, eperrel és tejszínhabbal

Grétike receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20861-gretike
Csokis piskóta vaniliás krémmel, eperrel és tejszínhabbal
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények , Torták
Másodlagos kategória: Piskóták , Gyümölcsös torták

Hozzávalók

csokis piskóta

vaniliakrém

tejszinhab

eper

  • fél kg felszeletelt eper
Grétike Grétike receptje

Elkészítés

tészta



A lisztet elkeverjük a kakaóporral.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük.

Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját.

Majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük, lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk. 

Tepsibe tesszük a piskótánkat, és 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt készre sütjük

Krém

A pudingport simára kevertjük egy kevés tejjel és 10 dkg cukorral. Hozzáöntjük a többi tejet is és sűrű pudingot főzzünk belőle.
Letakarjuk alufóliával, hogy ne bőrösödjön be. A megmaradt 5 dkg cukrot a vajjal habosra keverjük
.
Amikor már a puding jó langyos volt akkor összekeverjük a vajjal.

tejszínhab

habfixálóval jó keményre kikeverjük

összerakás

csokis piskótánkat kettévágjuk, majd megkenjük a vaníliás krémmel, a szélét kinyomkodjuk tejszínhabbal, majd rátesszük a tetejét, amit vékonyan megkenünk vaníliás krémmel, ráhelyezzük ízlésesen az epret és körbenyomkodjuk tejszínhabbal

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!