Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gyümölcskocka

Nikica receptje https://www.sutnijo.hu/profil/21212-nikica
Gyümölcskocka
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 4 db tojás
  • 16.5 dkg cukor
  • 16.5 dkg finomliszt
  • 0.5 csomag Dr. Oetker Sütőpor
  • 6 evőkanál meleg víz

Krém

  • 0.5 l tej
  • 5 ek cukor
  • 5 dl habtejszín

Zselé

Nikica Nikica receptje

Elkészítés

A krémet megrakjuk ízlés szerinti gyümölccsel.

Elkészítjük a gyümölcskocsonyát, majd a gyümölcsre öntjük, és hűtőbe rakjuk. Ha megszilárdult, jól lehűlt a sütink, szeleteljük.

Elkészítjük a pudingot a fél liter tejből és 5 evőkanál cukorból, félre tesszük.

Elkészítjük a tésztát: 4 tojásfehérjéből habot készítünk, félre tesszük. 4 tojássárgáját, 16,5 dkg cukrot és a meleg vizet habosra keverjük.

Beletesszük a lisztet, amibe előzőleg elkevertük a sütőport, majd óvatosan hozzákeverjük a habot.

Tepsibe öntjük, és megsütjük (magas falú tepsit használjunk!).

Felverjük a tejszínt habnak, hozzáadjuk a pudingot és a fél cs zselatint, amit fél deci vízben elkevertünk, langyosítottunk.

A kihűlt tésztát visszatesszük a tepsibe, amibe sütöttük, majd ráöntjük a krémet, és egy órára hűtőbe tesszük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!