Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almaboros tekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almaboros tekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, és apró darabokra vágjuk. A tepsit (30 x 40 cm) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Az almadarabokat a citromlével, és 50 ml almaborral megdinszteljük. A desszertöntetet a cukorral és a maradék borral jól elkeverjük, az almához adjuk, és az egészet rövid ideig tovább főzzük. Majd a főzőedényt a tűzről levesszük, a mandulát hozzákeverjük, és hagyjuk kihűlni.
A tojást és a tojássárgáját egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 perc alatt habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vanillincukrot és a cukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és alacsony fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformába töltjük, tetejét elsimítjuk, majd a sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-12 perc

A megsült süteményt a sütőpapírral együtt egy porcukorral hintett sütőpapírra borítjuk, és hagyjuk kihűlni. Majd a tészta tetejéről lehúzzuk a sütőpapírt.
Az almás tölteléket a tésztán egyenletesen elosztjuk, úgy, hogy a tészta hosszanti széle mentén 1 cm sávot szabadon hagyunk, majd a süteményt feltekerjük. Tálaláskor a tekercset kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk, porcukorral meghintve díszítjük.

Vélemények

Neirda

Neirda
2012.03.31. | 16:25

Még egyszerűbb, ha bolti piskóta tekercset töltünk meg. ; )
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!