Citromos csokitorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval .
Ha felhabosodik, akkor hozzá adjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle.
Elkészítés
A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a citrom héját és összekeverjük.
Elkészítés
Majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal beleforgatjuk a masszába.
A sütőt 180 °C előmelegítjük .
Elkészítés
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a tortánk.
Elkészítés
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a levével.
A tejszínt felverjük habbá és összekeverjük a citromos mascarponéval.
De a tejszínből veszünk ki a díszítéshez, kb. a felét
Elkészítés
Veszünk egy torta tartót és az első lapot ráhelyezzük, megkenjük krémmel, majd jöhet a második lap, tetejét szintén megkenjük krémmel,
majd beborítjuk a harmadik lappal.
Veszünk egy habzsákot és a maradék tejszínhabot belerakjuk és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét.
Végezetül megszórjuk a kész tortát csokoládélapokkal.
Alternatív elkészítés
Citromos csokitorta
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval .
Ha felhabosodik, akkor hozzá adjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle.
Elkészítés
A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a citrom héját és összekeverjük.
Elkészítés
Majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal beleforgatjuk a masszába.
A sütőt 180 °C előmelegítjük .
Elkészítés
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a tortánk.
Elkészítés
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a levével.
A tejszínt felverjük habbá és összekeverjük a citromos mascarponéval.
De a tejszínből veszünk ki a díszítéshez, kb. a felét
Elkészítés
Veszünk egy torta tartót és az első lapot ráhelyezzük, megkenjük krémmel, majd jöhet a második lap, tetejét szintén megkenjük krémmel,
majd beborítjuk a harmadik lappal.
Veszünk egy habzsákot és a maradék tejszínhabot belerakjuk és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét.
Végezetül megszórjuk a kész tortát csokoládélapokkal.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?