Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Citromos csokitorta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

6 db tojás
6 kanál liszt
6 kanál cukor
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál víz

Krémhez:

25 dkg mascarpone
2 dl cukrász tejszín
1 citrom héja
1 citrom leve
2 evőkanál porcukor

Díszítéshez:

2 evőkanál csokoládélap
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk .
A fehérjét elkezdjük felverni a csipet sóval .
Ha felhabosodik, akkor hozzá adjuk a cukor felét és kemény habot verünk belőle.

Elkészítés

A tojássárgáját kikeverjük a 3 evőkanál cukorral, a 2 kanál vízzel, majd hozzáadjuk a kakaóport, ezzel is jól kikeverjük .
A kikevert tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott vajat, a citrom héját és összekeverjük.

Elkészítés

A tojásfehérje hab egy negyedét beleforgatjuk a piskóta tésztába, fellazítjuk a tésztát, jól összekeverjük bátran.
Majd a maradék tojásfehérje habot apránként laza mozdulattal beleforgatjuk a masszába.

A sütőt 180 °C előmelegítjük .

Elkészítés

Veszünk egy 24 cm torta formát az alját kikenjük olajjal és kibéleljük sütőpapírral, belesimítjuk a piskóta tésztát betoljuk a sütőbe 20-25 percre.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e a tortánk.

Elkészítés

Amíg sül a torta addig elkészítjük a krémet.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával és a levével.

A tejszínt felverjük habbá és összekeverjük a citromos mascarponéval.
De a tejszínből veszünk ki a díszítéshez, kb. a felét

Elkészítés

A kihűlt tortát 3 részre korongra vágjuk.

Veszünk egy torta tartót és az első lapot ráhelyezzük, megkenjük krémmel, majd jöhet a második lap, tetejét szintén megkenjük krémmel,
majd beborítjuk a harmadik lappal.
Veszünk egy habzsákot és a maradék tejszínhabot belerakjuk és habrózsákkal kidíszítjük a torta tetejét.

Végezetül megszórjuk a kész tortát csokoládélapokkal.

Alternatív elkészítés

A tejszínt csak hidegen lehet kemény habbá verni.
Citromos csokitorta Citromos csokitorta Citromos csokitorta Citromos csokitorta Citromos csokitorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!