Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Gesztenyekrémes piskótatekercs

Szekeres Lajosné Klári receptje https://www.sutnijo.hu/profil/20717-szekeres-lajosne-klari
Gesztenyekrémes piskótatekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál kanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • csipet só

Krémhez

  • 250 g gesztenye massza
  • 1 dl tejszín
  • 125 g mascarpone
  • porcukor
  • 2 evőkanál rum ,vagy rum aroma

Szóráshoz

  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés

ELKÉSZÍTÉS:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, amikor félig felvertük, apránként hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük

A tojássárgájához felváltva belekeverjük a lisztet, a tojásfehérje habot – laza körkörös mozdulatokkal elkeverjük. A tésztát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 6-8 percig sütjük. Egy konyharuhát liszttel enyhén meghintünk, lehúzzuk a piskótáról a sütőpapírt és konyharuha segítségével, még melegen, feltekerjük a piskótát. Így hagyjuk kihűlni. Amíg hűl a piskótatekercsünk, elkészítjük a gesztenye krémet.

A gesztenye masszát villával összetörjük, majd hozzáadjuk a mascarpone kémet, a rumot, a tejszínt és a porcukrot és krémesre kikavarjuk. A kihűlt a piskótát kitekerjük, megkenjük a gesztenye krémmel, és ismét feltekerjük. Állni hagyjuk kb. 1 órát, majd felszeleteljük és porcukorral meghintjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A jó piskóta tekercset úgy tudjuk elkészíteni, ha a kisült piskótát, melegen egy belisztezett konyharuhával felcsavarjuk.
Meg ha így járunk el a piskóta nem reped meg.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!