Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Rumgolyó

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Rumgolyó
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Aprósütemények

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

Tésztához

Ezenkívül

  • 100 g étcsokoládé
  • 125 ml rum
  • 100 g narancs- vagy baracklekvár

Mázhoz

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vanillincukrot, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval elkeverjük, a masszához szitáljuk, sima tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kihűlt tésztát egy keverőedénybe jól összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a rumot a lekvárt és a csokoládét, és konyhai robotgéppel jól összedolgozzuk. A masszát 1 órát hűtőszekrénybe téve pihentetjük. Majd a masszából diónyi méretű golyókat formázunk, 1 órára ismét hűtőszekrénybe helyezzük.

A tortabevonókat a tasakon lévő használati utasítás szerint megolvasztjuk. A golyókat a csokoládémázba mártjuk, sütőpapírra fektetjük, majd még a bevonó megszilárdulása előtt tetszés szerinti dekorcukorral díszíthetjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Jól záródó dobozban egy-két hétig is eltartható.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.12.22. | 19:30

Nagyon jó kis recept,nagyon finom,nálunk besorakozott a zserbó golyó mellé!
Marcsika89

Marcsika89
2013.12.15. | 17:51

Nagyon finom volt . Az egész család szereti.
cincike

cincike
2012.02.21. | 15:17

.Könnyen megcsináltuk Nagyon finom lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!