Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Merci nyuszija

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Merci nyuszija

6 db tojás
6 ek. cukor
6 ek. púpozott liszt
csipet só

Mázhoz:

12 dkg porcukor
2-3 ek. víz
piros ételfesték (vagy valamilyen piros színű gyümölcs átpasszírozott leve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

160 °C-ra melegítsd elő a sütőt.

Elkészítés

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet a tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot. A tojássárgára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan forgasd össze, úgy hogy a tojáshabot ne törd össze. Öntsd a masszát a kivajazott nyuszis formába és előmelegített sütőben 160 °C-on 20 percig süsd.
A megsült piskótát hagyd teljesen kihűlni. Ez idő alatt keverd el a mázhoz szükséges porcukrot a vízzel, majd felezd el. Az egyik felet még egyszer felezd el és az egyikhez keverd hozzá a kakaóport, a másikhoz pedig a piros színű ételfestéket (vagy piros színű gyümölcs levét) Ha teljesen kihűlt a piskóta, töltsd a legvékonyabb csövű nyomózsákba a mázat és díszítsd vele a nyuszit.
Merci nyuszija

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
49 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!