Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ízes piskóta rolád

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Ízes piskóta rolád
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál víz
  • Dr. Oetker Sütőpor
  • sárgabarackíz házkikészítésű
  • Papír a sütéshez
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tojásokat szétválasszuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral habüstben robotgéppel, pici sóval keményre felverjük, majd félretesszük, és a sárgáját a maradék cukorral 1 evőkanál vízzel, habosra keverjük. A lisztet leszitáljuk, majd a kétféle tojáshabot összekeverjük óvatosan, a lisztet is hozzávegyítjük, amibe előzőleg a sütőport is belekeverjük. Egy barna csomagolópapírt vágunk ki a sütőtepsibe, és ráöntjük a masszát, kenőkéssel egyenletesen elkenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosra sütjük. A papírt melegen lehúzzuk róla, majd megfordítjuk, és visszafele feltekerjük a piskótát. Ha kissé kihűlt kitekerjük, majd baracklekvárral megkenjük, és megint feltekerjük. Vaníliás cukorral megszórjuk, és ferdén szelve kínáljuk. Frissen a legfinomabb, de úgyis elfogy időben.

Vélemények

niko13

niko13
2013.01.25. | 13:10

Nagyon jó ,mert nem repedt ki a tészta.Jól fel lehetett tekerni!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!