Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingcsigák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pudingcsigák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Ezenkívül

Elkészítés

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel (habverô) kb. 3 percig verd habosra. Szórd bele a csoki pudingport, majd óvatosan keverd össze. A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 30x35 cm), majd süsd meg.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C
Légkeveréses: kb. 180°C
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a tésztát borítsd egy cukorral meghintett papírra.

A sütőpapírt hideg vízzel locsold meg, majd óvatosan húzd le a papírt a tésztáról.

A töltelékhez a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint készítsd el. A még forró pudingot öntsd a tésztára úgy, hogy az alsó szélén több puding legyen. A tésztát a papír segítségével alulról felfelé göngyöld fel, hogy egy kb. 3 cm-es szegélyrész megmaradjon. Ezután 3 órát állni hagyjuk. A tekercset szeleteld kb. 3 cm széles darabokra (A kést mindig mosd le forró vízben!). A tészta végére szúrj 2-2 Zebra rolettit a csigák szarvaként.

Lépés leírása

Lépés leírása

Vélemények

noriri

noriri
2012.01.07. | 22:00

Nem találtam csokirudacskát a szemekhez, ezért gumicukorral helyettesítettem, de így is nagyon aranyosak lettek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató