Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Pudingcsigák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Pudingcsigák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb. 12-14 darabhoz

Tészta

Töltelék

Ezenkívül

  • csokis pálcikák

Elkészítés

A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel (habverô) kb. 3 percig verd habosra. Szórd bele a csoki pudingport, majd óvatosan keverd össze. A masszát öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe (kb. 30x35 cm), majd süsd meg.

Alsó és felső sütés: kb. 200°C
Légkeveréses: kb. 180°C
Sütési idő: kb. 12 perc

Sütés után a tésztát borítsd egy cukorral meghintett papírra.

A sütőpapírt hideg vízzel locsold meg, majd óvatosan húzd le a papírt a tésztáról.

A töltelékhez a pudingot a tasakon szereplő leírás szerint készítsd el. A még forró pudingot öntsd a tésztára úgy, hogy az alsó szélén több puding legyen. A tésztát a papír segítségével alulról felfelé göngyöld fel, hogy egy kb. 3 cm-es szegélyrész megmaradjon. Ezután 3 órát állni hagyjuk. A tekercset szeleteld kb. 3 cm széles darabokra (A kést mindig mosd le forró vízben!). A tészta végére szúrj 2-2 csokis pálcikát a csigák szarvaként.

Vélemények

noriri

noriri
2012.01.07. | 22:00

Nem találtam csokirudacskát a szemekhez, ezért gumicukorral helyettesítettem, de így is nagyon aranyosak lettek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!