sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldteás-epres piskóta rolád

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskótához:

4 tojásfehérje
6 tojássárgája
3 ek. víz
10 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg étkezési keményítő
2 ek. porított zöldtea
1 ek. olaj
Csipet só
fél csomag Dr. Oetker Sütőpor

A töltelékhez:

20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 dl tej
2 dl habtejszín
40 dkg eper vagy málna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A cukrot a tojássárgákkal és a sóval habosra keverjük, majd beletesszük az olajat és a vizet. Hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjéket és óvatosan aláforgatjuk a zöldteával és keményítővel elkevert lisztet. Kb. 30x40 – es sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk, és kb. 10 perc alatt megsütjük. Előveszünk egy nagyobb konyharuhát, mindenhol meghintjük porcukorral. Erre borítjuk a piskótát, és azonnal a konyharuhával együtt (!) feltekerjük. Amikor megtöltjük, értelemszerűen majd a konyharuha nélkül tekerjük újra. A krémhez 3 dl tejjel és 1 ek. cukorral elkészítjük, majd kihűtjük a pudingot. A vajat a cukorral habosra keverjük, és ezt mixerrel a pudingba keverjük. 1 dl vízben kis lángon és állandóan kevergetve feloldunk egy csomag zselatint. A hideg tejszínt habbá verjük, ebből 3 evőkanálnyit belekeverünk a zselatinba, aztán az egészet összekeverjük a pudinggal és az eperrel együtt. Ezt a sütit 2-3 órát hűtjük fogyasztás előtt.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!