Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Citromos joghurttekercs

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Citromos joghurttekercs
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

  • 1 tasak (6 levél) Dr. Oetker Lapzselatin
  • 300 g joghurt
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 500 ml hideg habtejszín
  • 100 g porcukor

Előkészítés

  • A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy a papír a tepsi szélét is befedje. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (40 x 30 cm) kivajazzuk, és kibéleljük sütőpapírral, úgy, hogy a papír a tepsi szélét is befedje. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást egy keverőedényben a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán 1 percig habosra verjük. A vanillincukorral elkevert porcukrot a tojáshoz adjuk, és további 2 percig keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és a konyhai robotgép legalacsonyabb fokozatán sima tisztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10 perc

A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve a sütőpapírral együtt hagyjuk hűlni.

A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A joghurtot a citrom levével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A lapzselatinhoz először 4 evőkanál joghurtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék joghurtot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot. (Amennyiben a krém nagyon lágy, tegyük a hűtőbe a megfelelő állag eléréséig.) Majd a piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Tálalás

Kb. 20 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehetőség szerint a piskótát ne légkeveréses sütőben süssük, mert úgy a tészta könnyebben kiszárad.

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.05.08. | 16:36

Isteni finom, nagyon hamar elkészíthető! Felkerült a kedvenc sütik közé,most nyáron nagy keletje lesz,hűsítő nagyon finom ízű! Nem fog megromlani:):):)
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató