Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes piskóta

4 tojás
25 dkg porcukor
1 dl étolaj
1 dl víz
250 g liszt (125 g kukorica liszt + 125 g rizsliszt)
meggy
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások fehérjét felverjük habnak, egyenként beletesszük a sárgájukat is. Elkeverjük benne robotgéppel a porcukrot, az étolajat, a vizet. A lisztet és a sütőport egy kisebb tálban összekeverjük. Majd evőkanalanként beleszitáljuk az előzőleg elkészített habba. Elkeverjük. Tepsit kivajazzuk, beleöntjük a tésztát, majd beletesszük a kimagozott meggyeket.
190 fokon sütjük kb. 20-30 percig, amíg meg nem sül.
Tűpróbát végzünk. Ha kész kivesszük és kihűtjük.
Később porcukorral kínáljuk! :)
Meggyes piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!