Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók
Lekváros piskótatekercs
Elkészítés
Elkészítés
Egy másik edénybe a 4 tojássárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt, a cukor és a sütőpor kerül, ezt is összekeverjük habverővel.
Utána a fehérje felét beleöntjük a masszához, és szintén géppel összedolgozzuk. Ekkor reszeljük bele a citrom héját. A tojásfehérje másik felét fakanállal, óvatosan csak az egyik irányba keverve dolgozzuk össze.
Ha kész, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha megsült, még melegen konyharuhába tekerjük fel, majd ha már langyos, kenjük meg lekvárral, ezután feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.
Tárolás
Lekváros piskótatekercs
Hozzávalók
Lekváros piskótatekercs
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy másik edénybe a 4 tojássárgája, a másik 4 kanál víz, a liszt, a cukor és a sütőpor kerül, ezt is összekeverjük habverővel.
Utána a fehérje felét beleöntjük a masszához, és szintén géppel összedolgozzuk. Ekkor reszeljük bele a citrom héját. A tojásfehérje másik felét fakanállal, óvatosan csak az egyik irányba keverve dolgozzuk össze.
Ha kész, beleöntjük a kivajazott tepsibe, és 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük.
Ha megsült, még melegen konyharuhába tekerjük fel, majd ha már langyos, kenjük meg lekvárral, ezután feltekerjük, és megszórjuk porcukorral.
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?