Nutellás zebratekercs
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A masszát megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett sütőtepsire keresztben csíkokat teszünk. (Én kanállal tettem, de kettő nyomózsákba, vagy nejlon zacskóba kellett volna tennem, és úgy kinyomni.)
A tepsit végig becsikozzuk átlósan úgy, hogy egyszer a sárgából nyomunk ki egy csikot, egyszer a csokisból, és így váltogatjuk, míg el nem fogy.
10-15 perc alatt megsül.
Sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Krém: a pudingot a cukorral, és a tejjel megfőzzük a csomagoláson lévő utasítás szerint.
Ha picit meghűlt, beletesszük a vajat, (amit én legközelebb kihagyok, amúgy most 2-3 dkg-t tettem bele) és belekeverjük a Nutellát.
Picit még hűtöm, kitekerem a piskótát, megtöltöm a krémmel, és összetekerem.
Nutellás zebratekercs
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A masszát megfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Kivajazott, lisztezett sütőtepsire keresztben csíkokat teszünk. (Én kanállal tettem, de kettő nyomózsákba, vagy nejlon zacskóba kellett volna tennem, és úgy kinyomni.)
A tepsit végig becsikozzuk átlósan úgy, hogy egyszer a sárgából nyomunk ki egy csikot, egyszer a csokisból, és így váltogatjuk, míg el nem fogy.
10-15 perc alatt megsül.
Sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Krém: a pudingot a cukorral, és a tejjel megfőzzük a csomagoláson lévő utasítás szerint.
Ha picit meghűlt, beletesszük a vajat, (amit én legközelebb kihagyok, amúgy most 2-3 dkg-t tettem bele) és belekeverjük a Nutellát.
Picit még hűtöm, kitekerem a piskótát, megtöltöm a krémmel, és összetekerem.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?