Rotschild piskóták csokoládé mousse-szal
Hozzávalók
Piskóta felverthez:
Csokis felverthez:
Díszítésnek:
Csokoládé habhoz:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájába elkeverjük alaposan a cukrot.
A lisztet (ill. a kakaóporos lisztet) elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a sárgájás cukros elegyünkbe.
A fehérjéket kemény habbá verjük, gyors, nagy mozdulatokkal kevés ideig elkeverjük a lisztes masszánkba.
Nyomózsákba töltjük, majd babapiskóta formákat nyomunk ki a sütőpapírral fedett tepsinkre. Megszórjuk mogyoróval és/vagy dióval.
Előmelegített gázsütőben nekem kb. 11 perc alatt megsült 3-4 (inkább 3) -as fokozaton.
Felszedjük őket óvatosan a papírról.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, pici étolajat öntünk bele.
Ha ez kész, belemártogatjuk, vagy megkenjük kanállal a piskóták alját (amin sültek)
Hagyjuk dermedni a csokoládét.
Csokihab:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat 2 kanál cukorral habosra keverjük.
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, közben kemény habbá verjük a habtejszínt.
A felolvadt csokit beleöntjük a tojássárgájába, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habtejszínt.
A fehérjéket 70%-ig felverjük, majd beletesszük a maradék 2 evőkanál cukrot, tovább verjük kemény habnak.
Hozzákeverjük a csokoládés masszánkhoz.
Tálkákba, vagy poharakba tálaljuk. Tejszínhabbal lehet díszíteni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Én csak 1 kanál cukrot raktam még a fehérjébe a habnál, mert nem szeretem a túl édes dolgokat.
Rotschild piskóták csokoládé mousse-szal
Hozzávalók
Piskóta felverthez:
Díszítésnek:
Csokoládé habhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájába elkeverjük alaposan a cukrot.
A lisztet (ill. a kakaóporos lisztet) elkeverjük a sütőporral, majd beleszitáljuk a sárgájás cukros elegyünkbe.
A fehérjéket kemény habbá verjük, gyors, nagy mozdulatokkal kevés ideig elkeverjük a lisztes masszánkba.
Nyomózsákba töltjük, majd babapiskóta formákat nyomunk ki a sütőpapírral fedett tepsinkre. Megszórjuk mogyoróval és/vagy dióval.
Előmelegített gázsütőben nekem kb. 11 perc alatt megsült 3-4 (inkább 3) -as fokozaton.
Felszedjük őket óvatosan a papírról.
A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, pici étolajat öntünk bele.
Ha ez kész, belemártogatjuk, vagy megkenjük kanállal a piskóták alját (amin sültek)
Hagyjuk dermedni a csokoládét.
Csokihab:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat 2 kanál cukorral habosra keverjük.
A csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, közben kemény habbá verjük a habtejszínt.
A felolvadt csokit beleöntjük a tojássárgájába, elkeverjük, majd hozzáadjuk a kemény habtejszínt.
A fehérjéket 70%-ig felverjük, majd beletesszük a maradék 2 evőkanál cukrot, tovább verjük kemény habnak.
Hozzákeverjük a csokoládés masszánkhoz.
Tálkákba, vagy poharakba tálaljuk. Tejszínhabbal lehet díszíteni.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Én csak 1 kanál cukrot raktam még a fehérjébe a habnál, mert nem szeretem a túl édes dolgokat.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?