Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggyes-diós piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggyes-diós piskóta

20 dkg margarin
5 tojás
20 dkg porcukor
20 dkg liszt (finom és rétesliszt felesben)
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
két evőkanál rum
reszelt citromhéj
50 dkg kimagozott friss meggy
5 dkg kristálycukor
6 dkg durvára őrölt dió
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A meggyet kimagozzuk, megszórjuk kristálycukorral és félretesszük.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és egy citrom reszelt héját.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A margarint kicsit megolvasztjuk és a porcukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a felvert habot és az előkészített lisztet felváltva belevegyítjük, a végén belekeverjük a rumot.
A meggyet lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére rakjuk a dióval kevert meggyet. A tetejét megszórhatjuk kristálycukorral.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. (20-30 perc)

Alternatív elkészítés

Készíthetjük befőttből is, csak jól csepegtessük le.
Meggyes-diós piskóta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!