Meggyes-diós piskóta
Hozzávalók
Meggyes-diós piskóta
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és egy citrom reszelt héját.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A margarint kicsit megolvasztjuk és a porcukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a felvert habot és az előkészített lisztet felváltva belevegyítjük, a végén belekeverjük a rumot.
A meggyet lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére rakjuk a dióval kevert meggyet. A tetejét megszórhatjuk kristálycukorral.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. (20-30 perc)
Alternatív elkészítés
Meggyes-diós piskóta
Hozzávalók
Meggyes-diós piskóta
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és egy citrom reszelt héját.
A tojásfehérjét habbá verjük.
A margarint kicsit megolvasztjuk és a porcukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk, majd a felvert habot és az előkészített lisztet felváltva belevegyítjük, a végén belekeverjük a rumot.
A meggyet lecsepegtetjük és összekeverjük a dióval.
A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, a tetejére rakjuk a dióval kevert meggyet. A tetejét megszórhatjuk kristálycukorral.
Előmelegített sütőben közepes fokozaton addig sütjük, amíg a beleszúrt villára már nem ragad a tészta. (20-30 perc)
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?