Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Anyóka sütemény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

200 g puha vaj
200 g porcukor
5 darab tojás
200 g finomliszt

Mázhoz:

350 g porcukor
1 citrom leve
3 evőkanál forró víz
4 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

Első lépésként kavarjuk krémesre a puha vajat a porcukorral a tojássárgákkal, és a kakaóval. Ezt követően a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a krémbe keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet és az egészet kanállal összedolgozzuk. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
A porcukrot a forró vizet, a citromlevet és a rumaromát összekeverjük, ha szükséges még adhatunk hozzá vizet, vagy citromlevet, hogy jó folyékony legyen.
Ha a tészta megsült, a cukormázat ráöntjük és egyenletesen elkenjük a tetején. Hideg helyre tesszük, hogy a máz megkössön, és a tészta kihűljön, majd a süteményt 3,5 x 3,5 cm-s kockákra vágjuk. Ha szeretnénk, kis kakaóporral motívumokat készíthetünk.

Tálalás

Kb. 30 darab
Anyóka sütemény Anyóka sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!