Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Epres virágok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Epres virágok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Egyéb sütemények

Hozzávalók

kb. 8 darabhoz

Tésztához

Krémhez

Díszítéshez

  • Kevés porcukor
  • 1-2 szem eper
  • Citromlevél

Elkészítés

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk. A tepsit (40 x 30 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A forró vizet és a tojásokat egy keverőedényben habosra verjük. Fokozatosan hozzászitáljuk a vanillincukorral elkevert cukrot, és az egészet kb. 2 perc alatt sima masszává keverjük. Hozzákeverjük az aromát, majd hozzászitáljuk a lisztet. A tésztát habzsákba töltjük, majd a tésztából az előkészített tepsibe virágokat formázunk úgy, hogy egyenként 6-6 adag tésztát nyomunk a szirmoknak, 1-1 adag tésztarózsát pedig a virágok közepére. (A tésztából kb. 16 virágnak (2 tepsibe) kell kijönnie.) Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 7 perc

A megsült virágokat sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Az epret vékonyra szeleteljük, majd a virágok felét (kb. 8 darab) az eperszeletekkel befedjük. A tortazselét a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük, majd az epret lecsurgatjuk vele. A tejszínt a habfixálóval és a Bourbon vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a meghúzott zselén egyenletesen elosztjuk. Végül a maradék virágokkal a krémet befedjük. Ízlés szerint porcukorral meghintjük, eperszeletekkel, citromlevéllel díszítve tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Friss eper helyett használhatunk eperdzsemet is.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!