Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Almás krémes - „Mazsolám” Sütibarátunk receptje alapján

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Almás krémes - „Mazsolám” Sütibarátunk receptje alapján
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piskóták , Szeletek

Hozzávalók

kb.12 darabhoz

Piskótához

  • 3 db tojás (közepes méretű)
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • 1 csipet só
  • 1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor

Töltelékhez

Díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A töltelékhez az almát megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit (kb. 25x30 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket egy csipet sóval, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egy keverőedényben a cukorral kikeverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kemény habot adagonként óvatosan belekeverjük a tojássárgás-lisztes keverékbe, majd a tésztát az előkészített tepsibe öntjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a piskótát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 15 perc

Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor megsült, a sütőpapírral együtt sütőrácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tepsibe!

A töltelékhez az apróra vágott almát és kevés vizet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a 2 tasak vanillincukrot, a fahéjat és a cukrot. Összesen 5 percig főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, pépesítjük.

A Házi Krémes krémport egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a hideg tejet, majd konyhai robotgéppel (habverő) kb. 4 percig magas fokozaton keverjük. Az elkészült krém felét hozzáadjuk az almás töltelékhez, és alaposan elkeverjük.

A tepsibe (vagy egy tálcára) visszahelyezett piskótára rákenjük az almás krémet, majd második rétegként a maradék házi krémes krémet.

Díszítéshez a hideg habtejszínt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a habfixálót, és konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabot habzsákba töltjük és tetszés szerint kidíszítjük vele a sütemény tetejét.

A kész süteményt legalább egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük, majd ízlés szerint tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A tejszínhabot Dr. Oetker Habporból is elkészíthetjük.

Vélemények

Ilona08

Ilona08
2015.03.03. | 13:51

Nagyon finom süti.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!