sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás krémes piskóta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Almás krémes piskóta

8 tojásos piskóta
1,2 kg alma
fél citrom
20 dkg cukor
1 dl narancslé
baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A szokott módon elkészítem a piskótát, a 20x32-es nagyságú tepsimbe, és hagyom kihűlni. Szép magasnak kell lennie, hogy kényelmesen három lappá tudjam vágni!
Az almákat megpucolom, magházukat kiemelem, és így mérem le, majd lereszelem őket.
Egy lábasba teszem, és meglocsolom a fél citrom levével. Hozzáadom a cukrot, és elkezdem főzni.
Közben a narancslében csomómentesen elkeverem a pudingporokat, és azt is hozzáadom az almákhoz, és felfőzöm az egészet.
Az eddigieket akár előző nap is megcsinálhatjuk!
Másnap már csak össze kell állítani a süteményt!
Három lappá vágom a piskótát, lerakom az alsó lapot, és megkenem baracklekvárral, rásimítom az almás töltelék felét. Erre kerül a második lap, amit szintén megkenek lekvárral, és a maradék almás tölteléket ráterítem, és erre teszem a harmadik lapot.
A tetejére elég porcukrot szórni, és már ehetjük is!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!