Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vargabéles

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg liszt
1 tojás
10 dkg RAMA
5 dkg cukor
csipetnyi só
tejföl

Töltelék:

50 dkg tehéntúró
1 tojás
30 dkg ujjnyi széles laska (tészta)
1 citrom reszelt héja
vanilia aroma
10 dkg mazsola
ízlés szerint cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta (laska) hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy könnyen seríthető(nyújtható) tésztát kapjunk.
A tésztát sós vízben megfőzzük. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, a citromhéjjal, a vanília aromával és a tojássárgájával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a túróhoz. Ezt a túrós masszát a kifőtt laskához kavarjuk a mazsolával együtt.
A tésztából két lapot serítünk(nyújtunk). Az egyikkel kibéleljük a tepsit úgy, hogy pereme is legyen. Rákanalazzuk a túrós laskát és beborítjuk a második lappal. Villával megszurkáljuk és forró lerben(sütőben) készre sütjük. Miután kihűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk és felszeleteljük. A fényképen még nincs lecukrozva.
Vargabéles

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!