Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ribizlis pite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ribizlis pite
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Töltelékhez

  • 600 g ribizli
  • 5 evőkanál ribizlilekvár
  • 50 g darált mandula

Ezenkívül

Elkészítés

Előkészítés

A ribizlit megmossuk, és leszemezzük. A sütőformát (30 cm átmérőjű sütőforma) kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a mandulával elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton 3 percig keverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb. 34 cm körlappá nyújtjuk, majd az előkészített formába fektetjük úgy, hogy a tészta széle a forma oldalára feküdjön. A tésztát a lekvárral megkenjük, a mandulával megszórjuk végül a ribizliszemeket egyenletesen elosztjuk rajta. Végül a maradék hozzávalókat egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük, majd a ribizli tetején egyenletesen elsimítjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

Artúr

Artúr
2011.12.25. | 08:37

Valóban nem túl "macerás", gyorsan elkészíthető, kellemes, nem túl édes finomság.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!