Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás-diós-mazsolás pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:

23 dkg liszt
5 dkg méz
5 dkg cukor
2 tojássárga
1 egész tojás
15 dkg hideg vaj

Töltelékhez:

1 kg alma
3 ek citromlé
4 ek méz
fél tk fahéj
6 dkg dióbél
5 dkg mazsola
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a vajat a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sütőport, mézet, cukrot, tojásokat. Ezeket összegyúrjuk, és hideg helyen pihentetjük fél órát. Utána megfelezzük, és mindkettőt a sütőtálunk méretére kinyújtjuk. Az egyiket bele is simítjuk. A töltelékhez az almát felkockázzuk, citromlevet locsolunk rá, hozzáadjuk a fahéjat, vaníliás cukrot és pudingot, majd kicsit felfőzzük. Hozzáadjuk a mazsolát és a darabolt diót is. A tésztára simítjuk a tölteléket, és befedjük a másik lappal. Tetejét megszurkáljuk és 160 fokon 40-50 percig sütjük.
Almás-diós-mazsolás pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!