sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós pite

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

4 tojássárgája
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg finomliszt
1,5 dl tej
1 kk cukor

Töltelékhez:

75 dkg túró
25 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
4 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojások sárgáját habosra keverjük a szobahőmérsékletű margarinnal, majd hozzáadjuk a langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztőt. (Én porélesztőt használok, de azt is fel szoktam futtatni. Ennél a receptnél elég 1 fél csomag porélesztő)
A keverékbe belekeverjük az átszitált lisztet, és jól kidolgozzuk.
Két részre osztjuk, és legalább 1 órát pihentetjük.
Pihenés után kinyújtjuk, és margarinnal kikent tepsibe fektetjük az egyik tésztát. (Közepes tepsit használtam, nem nagyot.)
A töltelékhez a túrót simára keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, végül hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét is.
(Én dobozos túrót használtam, sokkal krémesebb lett így.)
Ezt a krémet a nyers tésztára simítjuk. Kinyújtjuk a másik tésztát is, majd ezzel befedjük a sütinket.
Megszurkáljuk villával a tetejét, és lekenjük felvert tojással.
Addig kell sütni, amíg szép barna lesz a teteje, ez függ a sütőtől is.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
59 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!