Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Burgonyás süti almával

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Burgonyás süti almával
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték , Szeletek

Hozzávalók

kb. 20 szelethez

Tésztához

  • 300 g főtt burgonya
  • 300 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
  • 200 g lágy vaj vagy margarin
  • 2 tojás (közepes méretű)
  • 1 teáskanál cukor
  • Fél teáskanál só

Feltéthez

  • 800 g alma (vagy 400 g alma és 400 g körte)
  • 300 ml tejföl
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 100 g barnacukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
  • 60 g mazsola (vagy más aszalt gyümölcs)

Elkészítés

Előkészítés

Az almát meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

A tepsit (30 x 40 cm-es) kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A feltéthez az almán kívül a hozzávalókat egy keverőedényben jól elkeverjük. Majd hozzáadjuk az almaszeleteket.

A kihűlt főtt burgonyát lereszeljük, és egy keverőedénybe tesszük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és a burgonyához szitáljuk.

Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, majd tepsi méretű lappá nyújtjuk. A tésztát a tepsibe helyezzük, majd a feltétet egyenletesen a tésztára öntjük. A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 40-50 perc

A megsült süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. Kockára szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Vélemények

mamma53

mamma53
2012.10.21. | 11:05

Nagyon egyszerűen készíthető,és finom sütemény!! Sajnos az enyém nem lett olyan szép,mint a Mesterkonyháé,de nagyon finom!! :)) Köszönöm szépen a receptet !!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!