sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós zserbó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
20 dkg Rama
4 tojássárgája
tej (amennyit felvesz a tészta)

Töltelék:

1 kg túró
20 dkg cukor
4 tojásfehérje
4 ek liszt
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a tejet a végén adagoljuk hozzá, amikor már kezd összeállni, így könnyedén beállíthatjuk a kívánt adagot. A tészta akkor jó, amikor könnyen formázható, és nem ragad. Ha kész, a tésztát elfelezzük, egyik felével kibéleljük a margarinnal kikent tepsi alját, a másikat félretesszük.
A tölteléket elkészítjük finom krémesre, és a tésztára kanalazzuk. Elsimítjuk, majd a másik tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a túrókrém tetejére.
Ekkor mehet az előmelegített 170°C-os sütőbe, és szép barnára sütjük.

Tárolás

Hűvös helyen tartsuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!