Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós zserbó

nrdaf receptje https://www.sutnijo.hu/profil/231-nrdaf
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték , Szeletek

Hozzávalók

Tészta

  • 45 dkg liszt
  • 1 cs Dr. Oetker Sütőpor
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg Rama
  • 4 tojássárgája
  • tej (amennyit felvesz a tészta)

Töltelék

  • 1 kg túró
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 4 ek liszt
  • 1 citrom reszelt héja
nrdaf nrdaf receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a tejet a végén adagoljuk hozzá, amikor már kezd összeállni, így könnyedén beállíthatjuk a kívánt adagot. A tészta akkor jó, amikor könnyen formázható, és nem ragad. Ha kész, a tésztát elfelezzük, egyik felével kibéleljük a margarinnal kikent tepsi alját, a másikat félretesszük.
A tölteléket elkészítjük finom krémesre, és a tésztára kanalazzuk. Elsimítjuk, majd a másik tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a túrókrém tetejére.
Ekkor mehet az előmelegített 170°C-os sütőbe, és szép barnára sütjük.

Tárolás

Hűvös helyen tartsuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!