Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almás rácsos

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

35 dkg liszt
15 dkg porcukor
25 dkg margarin
1 tojássárgája

Töltelék:

1 kg alma
10-15 dkg cukor
5 dkg morzsa
citromhéj
fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókat egy tálba mérjük, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük pihenni, kb. fél órára.
Addig lereszeljük a meghámozott almát. Hozzáadjuk a cukrot almatípustól és ízléstől függően, belekeverjük a morzsát, fahéjat, citromhéjat és vanillint.
A hideg tisztát két részre osztjuk 1:3 arányban. A nagyobb részből kör alakú lapot nyújtunk, mellyel ki tudjuk bélelni a piteformát, vagy tortaformát úgy, hogy az oldala 4-5 cm magas legyen. Kibéleljük vele a sütőformát, kicsit bele is nyomkodjuk.
Beleöntjük az almát.
A maradék tésztát hosszúkásra nyújtjuk, és csíkokra vágjuk, amiket rács alakban teszünk a tetejére. Vagy pedig csak egyszerűen kezünkkel vékony rudakat sodrunk belőle, és azokkal rácsozzuk a tetejét.
170-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. Illetve, amíg szép barnás színt nem kap a teteje.

Alternatív elkészítés

Aki szereti, hogy fényes, a fehérjével lekenheti a rácsokat.
Almás rácsos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!