Almás rácsos
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
Addig lereszeljük a meghámozott almát. Hozzáadjuk a cukrot almatípustól és ízléstől függően, belekeverjük a morzsát, fahéjat, citromhéjat és vanillint.
A hideg tisztát két részre osztjuk 1:3 arányban. A nagyobb részből kör alakú lapot nyújtunk, mellyel ki tudjuk bélelni a piteformát, vagy tortaformát úgy, hogy az oldala 4-5 cm magas legyen. Kibéleljük vele a sütőformát, kicsit bele is nyomkodjuk.
Beleöntjük az almát.
A maradék tésztát hosszúkásra nyújtjuk, és csíkokra vágjuk, amiket rács alakban teszünk a tetejére. Vagy pedig csak egyszerűen kezünkkel vékony rudakat sodrunk belőle, és azokkal rácsozzuk a tetejét.
170-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. Illetve, amíg szép barnás színt nem kap a teteje.
Alternatív elkészítés
Almás rácsos
Hozzávalók
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Addig lereszeljük a meghámozott almát. Hozzáadjuk a cukrot almatípustól és ízléstől függően, belekeverjük a morzsát, fahéjat, citromhéjat és vanillint.
A hideg tisztát két részre osztjuk 1:3 arányban. A nagyobb részből kör alakú lapot nyújtunk, mellyel ki tudjuk bélelni a piteformát, vagy tortaformát úgy, hogy az oldala 4-5 cm magas legyen. Kibéleljük vele a sütőformát, kicsit bele is nyomkodjuk.
Beleöntjük az almát.
A maradék tésztát hosszúkásra nyújtjuk, és csíkokra vágjuk, amiket rács alakban teszünk a tetejére. Vagy pedig csak egyszerűen kezünkkel vékony rudakat sodrunk belőle, és azokkal rácsozzuk a tetejét.
170-180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 35-40 percig sütjük. Illetve, amíg szép barnás színt nem kap a teteje.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?