Őszibarackos lepény
Hozzávalók
Őszibarackos lepény
Elkészítés
Előkészítés
A darált diót elkeverjük 5 dkg cukorral.
Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük.
Elkészítés
A fele diós töltelékkel megszórjuk, majd elosztjuk rajta az őszibarackot.
A diótöltelék másik felével egyenletesen beborítjuk, majd ráhelyezzük a másik lapot és villával megszurkáljuk.
Közepesen forró sütőben aranyszívűre sütjük, pihentetjük, megszórjuk porcukorral és felkockázzuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Lehet felezettel is készíteni, akkor kézéllel kissé megnyomkodjuk a barackok közét, de felszeletelve is jó.
Más gyümölcsökkel is elkészíthető, pl.: meggy, cseresznye, szilva, stb.
Őszibarackos lepény
Hozzávalók
Őszibarackos lepény
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A darált diót elkeverjük 5 dkg cukorral.
Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük.
Elkészítés
A fele diós töltelékkel megszórjuk, majd elosztjuk rajta az őszibarackot.
A diótöltelék másik felével egyenletesen beborítjuk, majd ráhelyezzük a másik lapot és villával megszurkáljuk.
Közepesen forró sütőben aranyszívűre sütjük, pihentetjük, megszórjuk porcukorral és felkockázzuk.
Tárolás
Alternatív elkészítés
Lehet felezettel is készíteni, akkor kézéllel kissé megnyomkodjuk a barackok közét, de felszeletelve is jó.
Más gyümölcsökkel is elkészíthető, pl.: meggy, cseresznye, szilva, stb.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?