Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Őszibarackos lepény

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Őszibarackos lepény

30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 tojássárgája
fél reszelt citromhéj
15 dkg cukor
1.5 dl tejföl
2 cl rum
csipet só
15 dkg darált dió
1 doboz őszibarack konzerv
porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal és könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
A darált diót elkeverjük 5 dkg cukorral.
Az őszibarackbefőttet lecsöpögtetjük.

Elkészítés

A tésztát kétfelé vesszük, kinyújtjuk, az alsó fél kissé vastagabb legyen!
A fele diós töltelékkel megszórjuk, majd elosztjuk rajta az őszibarackot.
A diótöltelék másik felével egyenletesen beborítjuk, majd ráhelyezzük a másik lapot és villával megszurkáljuk.
Közepesen forró sütőben aranyszívűre sütjük, pihentetjük, megszórjuk porcukorral és felkockázzuk.

Tárolás

Hűvös, állandó hőfokú helyen sokáig eláll !

Alternatív elkészítés

A boltokban lehet néha kapni Bolgár őszibarack-konzervet,...kiváló hozzá , ha nincs házi befőtt !
Lehet felezettel is készíteni, akkor kézéllel kissé megnyomkodjuk a barackok közét, de felszeletelve is jó.
Más gyümölcsökkel is elkészíthető, pl.: meggy, cseresznye, szilva, stb.
Őszibarackos lepény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!