Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csíkos pudingpite

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Csíkos pudingpite
Elkészítési nehézség: Nehéz
Kategória: Édes sütemények , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Piték , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

kb. 16 szelethez

Kelt tésztához

Töltelékhez

Ezenkívül

  • 1 tojássárgája (közepes méretű)
  • 50 g szeletelt mandula
  • 50 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)

Elkészítés

Előkészítés

A tepsit (kb. 30 x 25 cm) kibéleljük sütőpapírral, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A meggybefőttet jól lecsöpögtetjük. A pudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de csak 750 ml tejjel, a 250 ml tejszínnel és 80 g cukorral elkészítjük, majd néhányszor átkeverve hagyjuk kihűlni.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő.

A megkelt tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik adagot kinyújtjuk, az előkészített tepsibe helyezzük, megszórjuk a darált mandulával, majd a meggy befőttet egyenletesen elosztjuk rajta. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, a tejszínes pudingkrém felével elkeverjük. A kétféle pudingkrémet foltokban a tésztán elosztjuk.

A maradék tésztát kinyújtjuk, és beborítjuk vele a pudingréteget. A tészta széleit óvatosan összenyomkodjuk. A sütemény tetejét tojássárgájával megkenjük, a mandulaszeletekkel megszórjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 35 perc

A maradék csokoládét lereszeljük, és a még meleg süteményt egyenletesen megszórjuk vele. Majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Vélemények

cika8866

cika8866
2012.03.29. | 08:59

Finom kellems izű ,nem tulédes és ez a jó benne.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!