Meggyes,túrós pite,Valentin napra
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A túrót, a cukrot, vanillin cukrot és kb. 2ek búzadarát, és a tejfölt összekeverjük, pihentetjük.
A tésztát kettévágjuk és az egyik felét, kerekre nyújtjuk és egy gyümölcs tortaformába terítjük, belesimítjuk, nyomkodjuk óvatosan úgy, hogy az oldalfalán túl lógjon a tészta. A tepsi peremén a kilógó tésztát levágjuk, és egy villával alaposan megszurkáljuk a tésztát. A gyümölcstorta formában van egy mélyedés, nút körben,oda belekanalazzuk a darabos dzsemet, majd az egész tésztán elsimítjuk a túrót. A másik tészta darabot is kinyújtjuk és beterítjük az egész felületet, majd ismét formára vágjuk. A maradék tésztából, szívecskéket szúrunk, illetve sodrunk egy szálat, amit a perem és a tészta találkozásához fektetünk, nyomkodunk. Feltesszük a szíveket, és megszurkáljuk ismét a tésztát. Előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.
Tálalás
Meggyes,túrós pite,Valentin napra
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A túrót, a cukrot, vanillin cukrot és kb. 2ek búzadarát, és a tejfölt összekeverjük, pihentetjük.
A tésztát kettévágjuk és az egyik felét, kerekre nyújtjuk és egy gyümölcs tortaformába terítjük, belesimítjuk, nyomkodjuk óvatosan úgy, hogy az oldalfalán túl lógjon a tészta. A tepsi peremén a kilógó tésztát levágjuk, és egy villával alaposan megszurkáljuk a tésztát. A gyümölcstorta formában van egy mélyedés, nút körben,oda belekanalazzuk a darabos dzsemet, majd az egész tésztán elsimítjuk a túrót. A másik tészta darabot is kinyújtjuk és beterítjük az egész felületet, majd ismét formára vágjuk. A maradék tésztából, szívecskéket szúrunk, illetve sodrunk egy szálat, amit a perem és a tészta találkozásához fektetünk, nyomkodunk. Feltesszük a szíveket, és megszurkáljuk ismét a tésztát. Előmelegített sütőben tű próbáig sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?