Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Olasz citrom pite

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Olasz citrom pite
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Piték , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

  • 20 dkg jó minőségű leveles tészta
  • 10 dkg mascarpone (krémsajt)
  • 2 tojás
  • 8 dkg porcukor
  • 0,5 dl citromlé
  • 1ek citromhéj
  • 1-2 ek Limoncello (likőr)
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

18 vagy 20 cm átmérőjű piteforma, ha van kapcsos vagy kivehető aljú. A sütőt 170 'C előmelegítjük. Ha mirelit leveles tésztát használunk akkor szobahőmérsékleten kiolvasztjuk.

A leveles tésztát fél centi vastagra , lehetőleg kerekre nyújtjuk. Kibéleljük vele a piteformánkat úgy, hogy a szélétől 2 cm-rel túllógjon, hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A citromok héját lereszeljük a levét kinyomjuk (annyit hogy 0,5 dl legyen) hozzáadjuk a krémsajthoz a cukor felét és a tojások sárgájával jól elkeverjük. A tojásfehérjéből a cukor másik felével kemény habot verünk majd ezt is a krémsajthoz keverjük lazán. Mehet a tésztára, a tésztaszéleket felhajtogatjuk a pite szélére és mehet a sütőbe 20-25 percre. Nagyon lágy könnyű pitét kapunk, a legjobb kivehető aljú formában csinálni.

Tálalás

Kb. 8 szelet

Javaslatok, alternatív elkészítés

Mascarpone helyett lehet jó sűrű, zsíros tejfölt is használni, így kicsit lágyabb.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!