Key Lime Pie (Zöldcitromos pite)
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 160 'C-ra.
Elkészítés
A töltelékhez a tojássárgáját és a cukrot (gépi) habverővel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lime levét és héját, közben folyamatosan keverjük. A sűrített tejet is lassan csorgatva beledolgozzuk, végül a rumot és a tejfölt is hozzáadjuk. A kekszmorzsára öntjük, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A tetejére a tojásfehérjéből és a cukorból 1 ek. lime lével habot verünk. (a cukrot akkor adjuk hozzá, amikor már kezd keményedni a hab) A süti tetejére kenjük, és világos barnára sütjük 10 perc alatt. Ha valaki nem szereti a meringue-t, (tojáshabot) tálalhatja simán tejszínhabbal is.
Tálalás
A tojáshab nélküli változatnál a kihűlt pitét tejszínhabbal borítjuk :)
Alternatív elkészítés
Key Lime Pie (Zöldcitromos pite)
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt melegítsük elő 160 'C-ra.
Elkészítés
A töltelékhez a tojássárgáját és a cukrot (gépi) habverővel jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a lime levét és héját, közben folyamatosan keverjük. A sűrített tejet is lassan csorgatva beledolgozzuk, végül a rumot és a tejfölt is hozzáadjuk. A kekszmorzsára öntjük, és a sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A tetejére a tojásfehérjéből és a cukorból 1 ek. lime lével habot verünk. (a cukrot akkor adjuk hozzá, amikor már kezd keményedni a hab) A süti tetejére kenjük, és világos barnára sütjük 10 perc alatt. Ha valaki nem szereti a meringue-t, (tojáshabot) tálalhatja simán tejszínhabbal is.
Tálalás
A tojáshab nélküli változatnál a kihűlt pitét tejszínhabbal borítjuk :)
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?