Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Almáspite, mint a mesében

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

15 dkg zsír
10 dkg cukor
40 dkg liszt
1 tojás

Töltelékhez:

1 kg édes alma
1 kiskanál őrölt fahéj
fél citrom leve
5-7 dkg cukor

Tetejére:

4 tojás
15 dkg cukor
15 dkg darált dió

Lekenéshez:

1 tojásfehérje
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a zsírt elmorzsoljuk a cukorral összekevert liszttel és a sütőporral. A közepébe fészket mélyítünk, beleütjük a tojást, gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és félretesszük, hadd pihenjen.
Az almákat meghámozzuk, a citrom kifacsart levével kissé meglocsoljuk, így nem barnul meg. Lereszeljük, a fahéjjal és a cukorral összekeverjük.
Elkészítjük a tetejére való diós tojáshabot. Kikeverjük a tojások sárgáját a cukorral, egészen fehéredésig. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket, s összekeverjük a darált dióval. Óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába.
A tészta egyharmadát félretesszük a későbbi rácsozáshoz. A megmaradt kétharmad részt ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük és elsimítjuk rajta a fahéjas reszelt almát. A tetejére rétegezzük a cukros-habos darált diós masszát. Az egyharmadnyi tésztából kis rudakat sodrunk és átlósan, 3-4 centinként keresztbe és hosszába berácsozzuk. A rácsok tetejét a kissé felvert tojásfehérjével lekenjük, és előmelegített sütőben, gyenge közepes lánggal 35-40 percig sütjük.
Almáspite, mint a mesében

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!