Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Mince pie ( angol karàcsonyi pite)

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Mince pie ( angol karàcsonyi pite)
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Édes sütemények
Másodlagos kategória: Piték

Hozzávalók

Töltelèk

  • 1db alma hàmozva apró kockàra vàgva
  • 50 g kandírozott narancshéj
  • 50 g mazsola
  • 100 g aszalt sàrgabarack apró kockàra vàgva
  • 100 g aszalt àfonya
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg, szerecsendió
  • 1 dl narancslè
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek barnacukor vagy mèz
  • 3 ek konyak
  • 1 csipet só

Tèszta

  • 175 g liszt
  • 75 g vaj
  • 25 g porcukor
  • 1 narancshèj
  • 1 tojàs
  • 1 csipet só
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Tèszta

A lisztet ès vajat összemorzsoljuk, majd hozzàadjuk a cukrot ès tojàst ès rugalmas tèsztàvà gyúrjuk.
Fèl óràt pihentetjük.
Vèkonyra nyújtjuk ès köröket szaggatunk, amivel kibèleljük a muffinformàkat.
Töltsünk mindegyikbe a töltelèkből.
A tetejüket a maradèk tèsztàból kiszaggatott csillagokkal dìszìtjük.
Tetejèt tojàssal lekenjük.
Lehet egy nagyobb pitèt is kèszìteni.
170 'C sütjük 15 -20 percig mìg aranybarna lesz.

Mincemeat / Töltelèk

Pàr nappal előbb kell elkèszìteni.
Egy serpenyöben a vajon az almàt megpàroljuk 2-3 perc alatt . Önthetünk rà 3 ek vizet majd a cukorral, fűszerekkel szórjuk meg, pàroljuk össze ès keverjük hozzà a többi hozzàvalót is .
Mèg melegen rakjuk befőttes üvegbe, zàrjuk le ès 3-4 napig èrleljük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Eredetileg hússal ès gyümölccsel kèszült a töltelèk. A 13. szàzadtól kèszìtik, ez a vega vàltozat.

Vélemények

burgereva

burgereva
2018.02.01. | 10:07

Köszönöm a választ.
Nikol

Nikol
2018.01.25. | 07:55

Azèrt jobb pàr napig èrlelni mert az aszalt gyümölcsök felveszik a nedvessèget, puhàk lesznek. Legalàbb 1 èjszaka mindenkèpp kell neki.
burgereva

burgereva
2018.01.12. | 19:52

Nagyon érdekes a töltelék.Miért kel érlelni napokig?Ha elkészítem és rögtön felhasználom,veszít az ízéből?
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!