Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rákoczi-túrós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

25 dkg liszt
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
1/2 citrom reszelt héja és leve

töltelék:

3 db tojássárgája
15 dkg cukor
50 dkg tehéntúró
1/2 citrom reszelt héja és leve
3 evőkanál baracklekvár

Tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 kk citromlé
kevés baracklekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kiserítjük(kinyújtjuk) és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Világosra sütjük (15 perc)amig a tészta teteje megszilárdul. Kivesszük a lerből(sütőből), megkenjük baracklekvárral. A tehéntúrót kikavarjuk a cukorral, tojássárgával, a citrom héjával és levével és rásímítjuk a tésztára. A lerbe visszatéve készre sütjük. A tojásfehérjéből cukorral és citromlével nagyon kemény habot verünk. Nyomózsákba rakjuk és berácsozzuk a tésztát. Visszarakjuk a lerbe de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. Miután kihűlt a tészta, a résekbe lekvárt teszünk.
Rákoczi-túrós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
31 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!